Nieuws & Agenda

Home / Nieuws & Agenda / Nieuws / Algemeen / 

Rens Geerdink wint derde prijs op NK lassen

Afgelopen dinsdag was een spannende dag voor Rens (klas 4KPie) en zijn begeleidend docenten, want hij mocht strijden om de titel ‘Beste lasser van Nederland’, een Skills Talents wedstrijd voor vmbo-leerlingen. Na het winnen van de voorrondes in Eindhoven, zette hij alles op alles en leverde tijdens de finale bij SMEOT Hengelo een topprestatie door op de derde plek te eindigen.

“Het was een uitdagende opdracht”, zegt Rens, leerling PIE van Twents Carmel College Potskampstraat, over zijn werkstuk. Tijdens zijn finaleopdracht - het lassen van een terrashaard - bleef hij geconcentreerd en de rust zelve. Hij liet zich niet van zijn stuk brengen en werkte volgens zijn begeleidend docenten, Jos van Helden en Giacomo Morsink, ijverig door. Zelfs toen SBS een poging deed om hem tussentijds te interviewen antwoordde hij: “Ik heb geen tijd, ik móet door!”

Die strijdlust heeft hem aan het eind van de dag een mooie prijs opgeleverd. Jos: “Hij was als eerst klaar met de opdracht, wát een talent heeft deze jongen. We zijn heel trots op hem. Rond vier uur ’s middags waren de uitslagen bekend, onder een warm applaus mocht Rens vervolgens zijn 3de prijs voor TIG lassen in ontvangst nemen.” Rens vervolgt trots: “Ik heb een cadeaubon en een aantal lasspullen gekregen!”

“Een mooi voorbeeld van jong talent op onze school en in onze regio, in een tijd waarin er een groot tekort is aan technisch personeel - waaronder lassers”, zegt Jos. “Dit is een mooi podium en hij mag dit resultaat trots in zijn CV opnemen."

Rens, die in zijn examenjaar zit, blijft er desondanks heel nuchter onder, maar vond het een mooie ervaring. Volgend jaar wil hij graag naar SMEOT, de MBO-vakschool voor Metaal, Mechatronica en Verspaning. Met deze unieke ervaring en deze prestatie op zak, is hij een aanwinst voor het bedrijfsleven. We wensen hem een heel fijne loopbaan toe!